Miljø- og klimaregnskap

Miljø- og klimaregnskap gir oversikt over status for utslipp og miljøprestasjon, samt grunnlag for å identifisere tiltak for reduksjon av klimagassutslipp og andre utslipp til luft. 

Alle virksomheter plikter etter internkontrollforskriften å ha oversikt over sine forurensende utslipp.

Mange virksomheter har også plikt til å rapportere dette til myndighetene. Dette gjelder bl.a. virksomheter med utslippstillatelse og de som omfattes av klimakvoteplikten. Sistnevnte må også fremlegge klimakvoteregnskapet for 3.partskontroll.

Klimaregnskapet baseres gjerne på GHG-protokollen. Regnskapet omfatter utslipp knyttet til egen virksomhet samt innkjøpt elektrisitet (GHG-protokollens Scope 1 og 2). De viktigste utslippskildene knyttet til for eksempel produksjon og transport av brensler, andre transporttjenester, forbruksmateriell, anlegg og utstyr, bygg, infrastruktur og reise (GHG-protokollens scope 3) kan også tas med i regnskapet. Regnskapet vil da også inkludere beregninger av livsløputslipp. 

Vi tilbyr videreutvikling av etablerte klimaregnskap og skreddersydde beregningsverktøy for din virksomhet.

Ta kontakt med Dag Borgnes på tlf. +47 99 79 60 87 eller epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Klimaregnskap figur 450xNorsk Energi-utviklet beregningsverktøy for utslipp av CO2-ekvivalenter, NOx, støv og SO2.

 

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.