Ledig stilling for prosessingeniør innen termisk energi, Oslo

torsdag, 10 desember 2020.

Norsk Energi, avdeling Industri i Oslo, søker nyutdannede og/eller erfarne prosessingeniører med erfaring fra industri- eller fjernvarmebransjen.

Kjelanlegg-200x250

Vårt hovedkontor i Oslo består av avdelingene «Fjernvarme» «Energisystemer i Bygg» og «Industri» med ca. 50 ingeniører totalt. Disse jobber for fjernvarme- og byggmarkedet, samt mot norske industribedrifter. Vi tilbyr et vidt spekter av tjenester innen termisk energi, og arbeider med ulike prosjekter innen energieffektivisering, varmegjenvinning, spillvarmeutnyttelse, termisk kraftproduksjon, fornybar varme- og kjøleproduksjon samt varme- og kjøledistribusjon mv.
Våre hovedtjenester er rådgivning, utredninger og prosjektering og byggeledelse.

Vi ønsker nå å styrke gruppen med inntil to personer som har praktisk erfaring og god prosesskunnskap innen termiske energisystemer. Det er ønskelig med kandidater som har 0-3 års erfaring og 5-10 års erfaring fra industri- eller energibransjen.

Mer informasjon om industriavdelingen klikk her.

Aktelle arbeidsoppgaver:

Arbeidsoppgavene vil være varierte og vil bli tilpasset den enkeltes kvalifikasjoner og interesse­felt. Følgende arbeidsoppgaver er aktuelle:

 • Tekniske beregninger og prosessdesign for termiske energisystemer
 • Delta i forstudier, hovedstudier og utbyggingsprosjekter
 • Prosjektledelse / prosjekteringsledelse / byggeledelse
 • Tilby prosesstøtte og teknisk rådgivning til eksisterende produksjonsanlegg
 • Utrede og evaluere tekniske konsepter for damp-, hetvann- og hetoljeanlegg
 • Utrede og evaluere tekniske konsepter for innovative prosessanlegg
 • Utrede og kartlegge energiforbruk og energieffektiviseringstiltak
 • Utarbeide prosjektkalkyler
 • Utarbeide flytskjemaer i AutoCAD P&ID
 • Utarbeide forespørsler og teknisk underlag for innkjøp av utstyr
 • Enkle konstruksjonsoppgaver

Som rådgiver i Norsk Energi vil du måtte arbeide selvstendig i ett eller flere mellomstore prosjekter, der det vil være avgjørende å oppnå effektiv produksjon ved å dra nytte av kompetansen «rundt deg». Kandidaten vil også delta i større prosjekter hvor det kan være aktuelt å inneha rollen som teknisk prosjektleder og lede prosjektene i alle faser fra forstudie til prosjektering, bygging og idriftsettelse av anlegg.

Det vil være anledning til å jobbe på tvers av våre avdelinger.

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning fra universitet eller høyskole innen energi- og prosessteknikk
 • Fagbakgrunn innen termodynamikk, varme- og massetransport og strømningsteknikk (evt. også automasjon/prosessregulering)
 • God praktisk og teoretisk prosessforståelse
 • Relevant industriell arbeidserfaring vil være en stor fordel
 • Norsk skriftlig og muntlig

Personlige egenskaper:

 • Gode samarbeidsevner, samtidig som du kan arbeide selvstendig og dra nytte av kompetansen «rundt deg»
 • Trives med kundekontakt og markedsføring av våre tjenester
 • Høy arbeidskapasitet og gjennomføringsevne

Tilegnede teknikker og egenskaper relatert til kundekontakt og presentasjon vil bli vektlagt på lik linje med faglige kvalifikasjoner.

Vi kan tilby

 • Et godt arbeidsmiljø med solid faglig støtte
 • Hyggelige og inkluderende kolleger
 • Utfordrende, varierte og spennende arbeidsoppgaver
 • Konkurransedyktige betingelser og gode velferdsordninger

Vårt hovedkontor i Oslo holder til i lyse og trivelige kontorlokaler i Hoffsveien 13 på Skøyen.

Tiltredelse: Snarest mulig.

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til:
Paul Ystad (leder for avdeling industri) tlf 970 98 833 / epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Søknadsfrist: 31.12.2020.
Søknader vurderes fortløpende.
Søknadsbrev og CV på norsk, karakterutskrifter fra høyskole/universitet og attester sendes: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
NB! Kun søknader som inneholder etterspurt dokumentasjon vil bli vurdert.

Om Norsk Energi 
Norsk Energi er et ledende kompetansesenter innen termisk energi, etablert allerede i 1916. Virksomheten omfatter rådgivning, prosjektering, teknologiutvikling og opplæring innen energi, miljø og sikkerhet. Selskapet har ca 75 høyt kvalifiserte medarbeidere. Hovedkontoret ligger på Skøyen i Oslo med avdelings­kontorer i Bergen og Gjøvik, samt satellittkontor i Fredrikstad, Arendal og Stavanger.

Mer informasjon om avdeling "Fjernvarme", "Energisystemer i Bygg" og "Industri".

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.