Bladet Norsk Energi nr 3

onsdag, 01 september 2021.

I denne ferske utgaven av bladet Norsk Energi, som nå er på vei til abonnentene, har vi bla flere artikler om utnyttelse av industriell overskuddsvarme.

Norsk Energi 3 2021 175x247Er bioenergi klimanøytralt? Ja, ifølge norsk klimapolitikk. Nei, ifølge EU. En ny skogstrategi er meget kritisk til økt bruk av bioenergi. (se side 4).

Flere artikler i dette nummer handler om utnyttelse av industriell overskuddsvarme. Vi omtaler EMIL-prisvinneren i år, Elkem Salten, som takket være det nye energigjenvinningskraftverket er blitt verdens mest energieffektive silisiumverk. (se side 6).

Karbonfangst henger nøye sammen med utnyttelse av overskuddsvarme. Hver enkelt industribransje må finne sin egen unike løsning for karbonfangst, sier Alf Tore Haug, som er konsernansvarlig for energieffektivisering i Elkem. (se side 14).

Biokarbon kan bli norsk storindustri. Vow bygger unik pyrolysefabrikk på Ringerike. Målet er å erstatte alt fossilt kull til reduksjonsmiddel i metallindustrien. (se side 20).

Svensk professor lanserer 3-rørs lavtemperatur fjernvarme (side 24). Stort potensiale for enøk i varmtvannsystemer (side 32). Du kan også lese nytt fra Energilederforum (side 12).

Les bladet her 

Kontakt: Hans Borchsenius

Mer informasjon om bladet og tidligere utgaver.

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.