Allnex Norway KS har bestått eksamen i energiledelse

torsdag, 30 oktober 2014.

Allnex Norway KS på Lillestrøm fikk i august beviset på at deres energiledelsessystem tilfredsstiller kravene i standard for energiledelse. Norsk Energi har bistått bedriften i prosessen med etablering av energiledelse, mens sertifiseringsprosessen er gjennomført av DNV-GL.

Allnex er en av verdens ledende produsenter av spesialbindemidler til industrilakkmarkedet. Prosessen krever store energimengder i form av damp, og det er derfor viktig for bedriften å kunne optimalisere denne innsatsfaktoren. Bedriften hadde fra før en godt etablert kultur innenfor forbedringsarbeid gjennom bruk av LEAN som verktøy og etablerte sertifikater innenfor miljø (ISO 14001), kvalitet (ISO 9001) og HMS (OHSAS 180001). Denne kulturen har nok vært en viktig årsak til at det kun tok 15 måneder fra oppstart til sertifikatet var på plass. Allnex Norway KS har fått delfinansiering fra Enova på 1 million kroner til ekstern rådgivning og innkjøp av måleutstyr for energioppfølging.

- Med sine energiintensive prosesser har Allnex på Lillestrøm alltid hatt fokus på energisparing og prosjekter for å redusere energiforbruket. Men å være sertifisert i henhold til standarden for energiledelse, ISO 50001, hjelper oss til å bli enda bedre. Å ha noen eksterne som kommer og kikker oss i kortene hjelper oss i arbeidet med kontinuerlig forbedring og ivareta bærekraften i vårt energiledelsesprogram. Flere og flere av våre kunder vil sikkert spørre oss om våre karbonutslipp, og med dette programmet er det enkelt å holde oversikt og dokumentere hvilken effekt våre tiltak gir i arbeidet med å redusere utslipp av karbondioksid. Vi fikk oppleve dette når Akzo Nobel besøkte oss tidligere i år. Arbeide for å redusere energi er også en oppgave som er gøy, man ser umiddelbart resultater fra våre målere og på vår energiregning. Med støtten fra Enova ga dette oss også ett spark til å gå for selve akkrediteringen, selv om dette strengt tatt ikke var et krav. Målet vårt er å redusere energiforbruket med 10 % i løpet av fem år med 2012 som utgangspunkt. Vi er godt i gang og har allerede oppnådd ¾ av dette målet, men det blir vanskeligere og vanskeligere, så vi trenger dette forspranget, sier daglig leder Roger Søråsdekkan.

- Norsk Energi har med sin erfaring om standard for energiledelse vært en meget effektiv hjelp for energiteamet. Gjennom klare oppgaver om avvik som må lukkes har dette bidratt til å holde en god fremdrift i prosjektet, avslutter Søråsdekkan.

Kontakt: Hans Even Helgerud

Allnex-sertifisert-innen-energiledelseHos Allnex er alle energijegere. Her er noen av de ansatte med ISO-50001 sertifikatet. Daglig leder Roger Søråsdekkan står øverst. Foto: Allnex

 

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.