Utsmykket skorstein på Fornebulandet

onsdag, 21 november 2018.

Skorsteinen til Rolfsbukta energisentral på Fornebu, som er over 30 meter høy, har omsider fått sitt kunstneriske uttrykk på plass i form av å bli kledd inn med mynter.

Norsk Energi bisto Oslofjord Varme AS (tidl. Fortum Fjernvarme) med prosjektering av varmesentral og skorstein da den ble etablert og idriftsatt i 2011.

Energisentralen som er plassert i kjelleren på Scandic hotellet på Fornebu inngår i Oslofjord Varme AS sin varmeproduksjon som forsyner næringsbygg og boliger på Fornebu og Snarøya med fjernvarme. Det var Planutvalget i Bærum kommune som ved planlegging av varmesentralen ba om at skorsteinen skulle få en kunstnerisk utforming av hensyn til de mange naboene som har direkte innsyn på den. Det har den omsider fått, etter at kunstnerne som hotellet engasjerte har fått ferdigstilt utsmykkingen i Thailand. Du kan lese mer om dette i avisa Budstikka.  

Det er ikke hverdagskost med utsmykking av skorsteiner, men det viser at det er mulig å «gjemme bort» selv over 30 meter høye konstruksjoner som denne, eller hvertfall gjøre dem litt dekorative.

Fakta om Rolfsbukta energisentral:

  • Sjøvannsbaserte varmepumper
  • Varmeytelse: 16 000 kW
  • Kjøleytelse: 20 000 kW
  • Oljekjeler: 20 000 kW

Rolfsbukta Skorstein fra Johan 20181017 144707 web 450xSkorsteinen til Rolfsbukta energisentral er over 30 m høy, Fornebu. Foto: Johan Grinrød i Norsk Energi

Rolfsbukta Skorstein fra Johan 20181017 144756 web 450Skorsteinen til Rolfsbukta energisentral er nå kledd med mynter. Foto: Johan Grinrød i Norsk Energi.

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.