Landsdekkende risikoaksjon

tirsdag, 10 april 2018.

I april gjennomfører tilsynsmyndighetene en landsdekkende aksjon for å sjekke om industri- og avfallsbedrifter vet hvilke farer som kan oppstå på arbeidsplassen, og hvordan de kan hindre at det skjer.

Har du risikovurderingene på plass? Norsk Energi kan hjelpe.Har du ikke risikovurderingene på plass? Norsk Energi kan hjelpe. Illustrasjonsfoto.– Risikovurdering på arbeidsplassen lønner seg. Enkelt sagt handler det om å skaffe seg oversikt over farer og problemer som kan oppstå og hvordan en kan unngå at de skjer, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet i en melding. Hun peker på lønnsomheten ved å unngå skader, uhell og kostbare driftstap.

Temaet er valgt fordi risikovurdering er hjørnesteinen i en virksomhets HMS-styring. Den skal danne grunnlag for å gjøre tiltak som minsker eller fjerner farene på arbeidsplassen. Dette gjelder både akutte hendelser og tilstander som kan utvikle seg over tid.

Tilsynsaksjonen 2018
Tilsynsaksjonen 2018 er et samarbeid mellom Arbeidstilsynet, Miljødirektoratet, Statens strålevern, Næringslivets sikkerhetsorganisasjon (NSO), Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), det lokale brannvesen, det lokale el-tilsyn (DLE) og Fylkesmannens miljøvernavdeling. I løpet av de neste tre ukene skal inspektører gjennomføre rundt 450 tilsyn hos virksomheter over hele landet.

Mer informasjon finnes på Arbeidstilsynet sine nettsider.

Norsk Energi kan bistå bedriftene
Norsk Energi har mange års erfaringer innen risikovurderinger, miljørisikoanalyser og arbeid med beredskapsplaner. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har behov for assistanse. Mer informasjon.

Kontakt: Stine B. Torstensen, tlf 907 81 485, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.