Konseptvalgsvurdering for Grønmo Avfallsdeponi

torsdag, 05 juli 2018.

Norsk Energi har inngått kontrakt med Oslo Kommune Energigjenvinningsetaten (EGE) om gjennomføring av konseptsvalgsvurdering (KVU) for Grønmo Avfallsdeponi, Oslo, mht. energiutnyttelse av deponigass.

Energigjenvinningsetaten Oslo kommune (EGE) har valgt Norsk Energi til å bistå med å utarbeide et beslutningsgrunnlag for «Grønmo Fase 2 - Energiutnyttelse av deponigass». I dag benyttes deponigassen til strøm- og fjernvarmeproduksjon i 2 gassmotorer. Disse ble etablert i 1999. Metaninnholdet er sterkt redusert siden oppstart og Norsk Energi skal bistå med å vurdere alternative bruksområder for å finne den mest optimale framtidsløsningen for energiutnyttelse av Grønmos deponigass.

EGE har ansvaret for å utnytte/håndtere deponigassen fra og med «kompressorhuset», mens Renovasjonsetaten har ansvaret for etterdrift av de avsluttede deponiene på Grønmo herunder oppsamling av deponigassen. Grønmo ligger innenfor markagrensen og omfattes av Markaloven. I tillatelsen fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus står det at deponigassen skal som hovedregel samles opp for energiutnyttelse, alternativt fakles. Ny fakkel som er tilpasset dagens og fremtidens deponigassmengder, blir satt i drift medio 2018. Det skal også gjøres jevnlige vurderinger av energiutnyttelsen.

Norsk Energi har rammeavtale med EGE-Oslo kommune om bistand i denne type prosjekter, og vant kontrakten med bakgrunn i den kompetansen vi har med lignede type problemstillinger på tilsvarende anlegg.

Hvis du ønsker å vite mere, kontakt Stian Wadahl, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Illustrasjonsfoto: fra EGE på FlickrIllustrasjonsfoto fra EGE på Flickr

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.