Nå kan alle få kjelpassersertifikat fra Norsk Energi - selv om de har operatørsertifikat fra andre

fredag, 22 juni 2018.

Etter et felles møte mellom DSB, Norsk Akkreditering og oss som sertifiserer kjeloperatører og kjelpassere er det nå endelig klart at de som ønsker oppgradering fra kjeloperatør (med gyldig kjeloperatørsertifikat) til kjelpasser står fritt til å gjennomføre kjelpasserkurs og få utstedt kjelpassersertifikat hos hvilken akkreditert leverandør de ønsker å benytte.

kjelpassersertifikat resertifisering2 med strek web 200xFor å utstede kjeloperatør- og kjelpassersertifikat må man være akkreditert iht. ISO-standard 17024. Det er Norsk Akkreditering som foretar akkrediteringen og passer på at vi følger standarden. I 2017 foretok Norsk Akkreditering en innstramming i forhold til enkelte punkter i standarden mht. valgfriheten av leverandører for de som har kjeloperatørsertifikat og ønsker å bygge på til kjelpasser med kjelpassersertifikat. Et resultat var at vi i Norsk Energi i hovedsak bare kunne utstede kjelpassersertifikat til de som fra før hadde operatørsertifikat fra Norsk Energi.

Vi har hele tiden ment at dette var en for streng tolkning av regelverket, og en alvorlig innstramming i forhold til tidligere praksis som hemmet fri konkurranse, og har flere ganger tatt opp denne problemstillingen med Norsk Akkreditering, og nå sist i mai i år i møte hos DSB sammen med de andre akkrediterte organene for utstedelse av kjelsertifikat.

Det er derfor med glede vi nå kan melde at Norsk Akkreditering har gjort en ny vurdering av saken og har kommet til at de som innehar gyldig kjeloperatørsertifikat kan ta videreutdannelsen til kjelpasser hos hvilken leverandør de ønsker.
NB! Organet (bedriften) som skal utstede kjelpassersertifikat må være akkreditert, noe Norsk Energi er.  

Mer informasjon om kjelpasserkurs.
Mer informasjon om sertifisering.

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål knyttet til kurs eller sertifisering. Send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring Anne Evensen 22 06 18 91.

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.