Husk at kjelsertifikater må fornyes

onsdag, 30 august 2017.

Norsk Energi minner om at operatør- og kjelpassersertifikater skal fornyes/resertifiseres hvert 5. år. Sjekk gyldighetsdato!

Sjekk utløpsdato på sertifikatet. Mange som har vært i bransjen lenge har hatt et «blått» eller «rødt» sertifikat, men som følge av krav i regelverket som kom i 2009/2010 måtte disse gamle sertifikatene fornyes til henholdsvis operatør-/kjelpassersertifikat innen 31.12.2012. Etter denne dato var «blått» og «rødt» sertifikat (uten utløpsdato på) ikke lenger gyldige. De nye operatør-/ kjelpassersertifikatene som ble utstedt som erstatning for disse gamle sertifikatene fikk i hovedsak gyldighetsdato fra 01.01.2013 til 01.01.2018.

Det nærmer seg nå tiden for at de som fikk nye operatør-/kjelpassersertifikat gyldig i fem år fra 01.01.2013 (til 01.01.2018) må resertifisere/fornye sine sertifikat.

For å få fornyet sertifikat før utløpsdato på nåværende sertifikat kreves ny bestått eksamen og dokumentasjon på relevant praksis i minst ett av de tre siste årene. Kurs er frivillig. Resertifisering kan tidligst skje 12 mnd. før utløpsdato.

For å få fornyet sertifikat etter utløpsdato eller ved manglende relevant praksis i ett av de tre siste årene kreves gjennomført oppdateringskurs og bestått eksamen.

Mer informasjon om resertifisering finner du på www.energi.no/resertifisering

Mer informasjon om oppdateringskurs finner du på www.energi.no/oppdateringskurs

Mer informasjon om eksamen finner du på www.energi.no/eksamen.

Kontakt: Anne Evensen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf. 22 06 18 69.