Har gjort Statoil grønnere

torsdag, 09 februar 2017.

Energikoordinator i Statoil, Knut Simon Helland er en av to vinnere av Enovapris for 2017. Han har fått prisen for sitt arbeid med å sette energibruk og energiledelse på dagsorden som en del av den daglige driften. Norsk Energi har bidratt i arbeidet.

Norsk Energi har vært med på deler av ferden blant annet gjennom bistand til implementering av energiledelse på Oseberg, Gullfaks, Heimdal, Kvitebjørn, Grane, Visund, Troll og Åsgard. Fra Norsk Energi har i hovedsak Claire Rusten, Mai-Britt Frantzen og Geir Aspelund ved Bergenskontoret og Stavangerkontoret bidratt.

- For oss i Norsk Energi har dette vært en utrolig spennende reise. Da vi begynte å arbeide med en «Energipilot» på Osberg C i 2013 hadde Statoil et langsiktig CO2-reduksjonsmål kun på konsernnivå. Men gjennom tålmodig og systematisk arbeid har Knut Simon og hans team av lokale energikoordinatorer klart å motivere hele organisasjonen og fått etablert konkrete års- og lokasjonsspesifikke reduksjonsmål for sine offshore installasjoner. Norsk Energi opplever nå et helt annet engasjement og ambisjonsnivå på de installasjonene vi bistår enn da vi første gang var involvert i energiledelsesarbeidet i Statoil høsten 2013, sier Geir Aspelund.

Les Enova sin pressemelding om tildelingen her.

Vi anbefaler også sysla.no sin pod-cast med et 14 minutter langt intervju med prisvinneren.

For å høre mer om hvordan Norsk Energi kan bistå i arbeidet med energiledelse og kontinuerlig forbedring, kontakt Geir Aspelund.

Relaterte saker:
GAP-analyse ga Statoil-oppdrag

Oseberg C platform, Statoil. Foto:ØyvindHagen/StatoilOseberg C platform, Statoil. Foto: ØyvindHagen/Statoil