Energiprogram i Romania

mandag, 29 oktober 2018.

Norsk Energi sin kompetanse er meget relevant for energiprogrammet i Romania som dekkes av EØS-midlene forvaltet av Innovasjon Norge.

Det Norge betaler for å være med i EUs indre marked, de såkalte EØS-midlene, skal nå disponeres til prioriterte prosjekter i 13 EU-land for den neste 5-årsperioden (2019 – 2024). Først ute er energiprogrammet i Romania. Den første utlysningen som nå er publisert dreier seg om fornybar energi, nemlig:

  • Vannkraft
  • Geotermisk energi
  • Andre fornybare energikilder (sol, vind og bio)

Størrelsen på prosjektene skal normalt være mellom 200.000 og 2.000.000 EURO (mellom 2 og 20 millioner kroner). Det åpnes imidlertid også for å bevilge mindre beløp til mindre og mellomstore bedrifter og til ikke-statlige organisasjoner (mellom 50.000 og 200.000 EURO).

Seniorrådgiver Sergei Faschevsky i Norsk Energi, som nylig deltok på et seminar i Bucuresti om dette, sier at Norsk Energis kompetanse passer meget godt til de prosjektene som sannsynligvis vil bli innvilget støtte. Norsk Energi vil derfor være en attraktiv partner for rumenske bedrifter og organisasjoner.

Les gjerne mer på våre engelske nettsider.

Kontakt: Sergei Faschevsky

Romania bilde450x 291018Bioenergy Delegation from Romania visiting Innovation Norway and Norsk Energi in August 2017. From left: Stine Torstensen, special advisor of Norsk Energi on environment; Olav Bardalen, Cluster Advisor in Region East in Innovation Norway; biomass entrepreneur Sandor Bartha; Sergei Faschevsky, senior consultant and coordinator of international projects at Norsk Energi; Program Director of EEA / Norway Grants in Innovation Norway Anne Lise Rognlidalen and International Coordinator Boglarka Vajda in Green Energy Innovative Biomass Cluster.

 

SAMTYKKE TIL Å MOTTA NYHETSBREV FRA NORSK ENERGI  

Jeg samtykker til at Norsk Energi (Behandlingsansvarlig) lager og bruker mine personopplysninger for å sende meg nyhetsbrev og informasjon på epost om termisk energi, kurs og sertifisering samt aktiviteter som Norsk Energi tilbyr og er opptatt av. Personopplysningene som vil bli behandlet for dette formålet omfatter navn og epostadresse. Se www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om og klar over at jeg når som helst kan trekke mitt samtykke til å motta nyhetsbrev og informasjon fra Norsk Energi tilbake. Den enkleste måten jeg kan gjøre dette på, er å melde meg av nyhetsbrevet ved å følge linken som er inntatt nederst i hvert nyhetsbrev. Jeg kan også trekke mitt samtykke ved å ta skriftlig kontakt med Norsk Energi.  

Jeg er klar over at jeg kan finne mer informasjon Norsk Energi sin behandling av mine personopplysninger og mine rettigheter som registrert etter personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR) i personvernerklæringen til Norsk Energi som er tilgjengelig her: www.energi.no/personvern.

Jeg er informert om at Norsk Energi bruker leverandøren Mail Chimp for utsendelse av nyhetsbrev.